FOCACCIA
italský chléb
Je to takový pizza chléb z kynutého těsta a hodí se téměř ke všemu- k masu, zeleninovým salátům, grilované zelenině . Udělala jsem ho záměrně nižší,protože jsem ho pak krájela na proužky a jen tak lehce mazala "Domácím taveným sýrem"
500 g hladké mouky,
350 ml vody,
50ml olivového oleje,
1 lžíce soli,
špetku cukru,
půlka kostky droždí
těsto necháme klasicky kynout a poté uděláme z tohoto množství 2 velké placky. Utvořte prstem do placek důlky a prolijte je olivovým olejem. Na povrch jedné jsem dala prolisovaný česnek ,parmazán a italské bylinky, na druhou trošku pasty z černých oliv,cherry rajčátka a hrubou sůl. .......můžete dát cokoliv....... fantazii se meze nekladou. A peču na 220 stupňů asi 20minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat